Imatge Moisès Llopis
Paula Bonet visita Santiago de Xile
per Moisès Llopis - Wednesday, 30 September 2015, 17:52
 

El passat dimarts 29 de setembre de 2015, Paula Bonet va visitar els alumnes dels cursos de català de la Pontificia Universidad Católica de Chile, a Santiago de Xile, amb els quals va poder conversar sobre la seua trajectòria professional, així com algunes curiositats i anècdotes de la seua experiència com a il·lustradora i pintora, i el procés d'elaboració dels seus dos llibres publicats, Què fer quan a la pantalla apapareixTHE END i 813.

Amb anterioritat, Paula Bonet havia visitat el 'Centro Cultural de España' de Santiago de Xile, en una presentació oberta de les seves dues obres.

Durant els dies 9, 10 i 11 d'octubre, la coneguda il·lustradora està convidada a realitzar un mural al 'Centro Gabriela Mistral (GAM)' de Santiago, en homenatge i record al 70è aniversari de la concessió del Premi Nobel a la poetessa xilena.

Paula Bonet (Vila-real, 1980) és una il·lustradora valenciana. La seua formació va estar centrada en la pintura a l'oli i el gravat (calcogràfic, xilogràfic i litogràfic) que va treballar fins al 2009, centrant-se en el camp de la il·lustració des d'aquell any. Llicenciada en belles arts a la Universitat Politècnica de València (1998-2003), també va estudiar a la Universitat Catòlica de Santiago de Xile.

En 2013 il·lustra el llibre “Llegeix-me” (Andana Editorial) i el poemari d’Estel Solé “Si uneixes tots els punts” (Editorial Galerada). ?“Qué hacer cuando en la pantalla aparece The End”, el primer llibre amb text i il·lustració de la seva autoria, va veure la llum en març de 2014 de la mà de Lunwerg Editorial. Acaba de publicar “La petita Amèlia es fa gran”, un àlbum il·lustrat pop up (Editorial Casals). “813” és el segon llibre del que és autora tant de la imatge com del text, es tracta d’un homenatge il·lustrat al realitzador francés François Truffaut i a un fragment de la seva filmografia (La Galera, febrer 2015).

La seva obra ha estat exposada a Barcelona, Madrid, València, Oporto, París, Londres, Bèlgica, Urbino i Berlín.

El seu treball, carregat de poesía, te multitud de ramificacions, des de la il·lustració en premsa (Diari Ara, Revista Kireei, Revista Calle 20, Ling, ESCAC, Caràcters, Le Cool), l’escenografia, el cartellisme (The Black Keys, Vetusta Morla, Jacko Hooper) o la pintura mural.

[Apunt biogràfic extret de: www.paulabonet.com]