Imatge Info Llengua
Jornada: "La sobirania d'Escòcia i Catalunya: amenaça o oportunitat per a la UE?" - Cambridge
per Info Llengua - Monday, 29 June 2015, 11:30
 

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT) ha programat un debat acadèmic sobre Catalunya al Regne Unit. Amb el títol de “La sobirania d’Escòcia i Catalunya: amenaça o oportunitat per a la UE?”, la jornada tindrà lloc dimarts 30 de juny a l’Alison Richard Building (ARB) de la prestigiosa Universitat de Cambridge.

L’objectiu és analitzar si els processos d’autodeterminació d’Escòcia i de Catalunya compliquen o al contrari reforcen la integració política europea. Per fer-ho es discutiran les raons principals que han motivat el creixement sobiranista tant a Escòcia com a Catalunya; les noves estructures polítiques i els compromisos socials que poden sorgir com a resposta a les demandes d’autodeterminació; els nous instruments i els actors principals de la mobilització política i el canvi social; i les conseqüències internacionals de l’autodeterminació per a la UE.

L’acte començarà amb la intervenció del professor Jeff Miley, de la Universitat de Cambridge, i la professora Montserrat Guibernau, de la Quenn Mary University de Londres, que parlaran dels perills i les oportunitats del procés d’autodeterminació de Catalunya. Posteriorment, el professor David McCrone, de la Universitat d’Edimburg, parlarà sobre les conseqüències del resultat del referèndum escocès de l’any passat i de l’impacte per a la política britànica i de la UE. El professor Malcolm Chalmers, del RUSI – Royal United Services Institute, explicarà les implicacions que l’autodeterminació escocesa i catalana pot tenir per a la defensa, i finalment el periodista Antoni Bassas, cap d’Àudiovisual al diari ARA i excorresponsal de TV3 a Washington, farà el discurs de cloenda.

Us fem arribar adjunt el programa de la jornada en anglès. També trobareu més informació aquí

Font: Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya