Imatge Ester Pou
Simposi: "The Catalans: a 'deplorable history', an exciting future"
per Ester Pou - Wednesday, 27 May 2015, 19:13
 

 

El dimecres 13 de maig  va tenir lloc a la universitat de Queen Mary, a Londres, un Simposi titulat “The Catalans: a ‘deplorable history’, an exciting future”. Les paraules de benvinguda i obertura van anar a càrrec de la directora del Centre for Catalan Studies, la Dr. Rhiannon McGlade, que va repassar quin ha estat el programa d’activitats que s’han fet durant el curs 2014-2015.

A continuació, Ramon Lamarca, president de Catalans UK, va justificar el títol del Simposi i va introduir breument cada un dels quatre ponents. El primer a intervenir fou l’escriptor Matthew Tree, que va titular la seva intervenció: ‘At The End of Its Tether: Catalonia in 2015’. Tot seguit, fou el torn del Dr Andrew Dowling, professor a la universitat de Cardiff (‘Not Going Back But Not Moving Forwards’).

Després de la pausa, fou el sociolingüista Miquel Strubell, amb el títol ‘A Bottom-up Movement: But how far up?’, l’encarregat de presentar i valorar la trajectòria fins a dia d’avui, de l’Assamblea Nacional Catalana. Per acabar, i amb un títol manllevat del seu darrer llibre, ‘Disdain, Distrust & Dissolution’, va intervenir el Dr. Germà Bel, professor d’econòmiques a la universitat de Barcelona.

Per concloure l’acte es va fer un Q&A amb el públic assistent, al voltant d’unes seixanta persones, que va agrair l’organització del Simposi i va mostrar molt d’interès per la situació social, política i econòmica que està vivint Catalunya.

Aquest Simposi fou organitzat conjuntament pel Centre for Catalan Studies (QMUL) i l’ANC-England, amb el suport de l’IRL.

Ester Pou Jutglar

Lectora de català a Queen Mary, University of London