Imatge Pau Bori Sanz
La Troba Kung-Fú porta la rumba catalana a Universitat de Belgrad
per Pau Bori Sanz - Thursday, 30 April 2015, 11:50
 

La Troba Kung-Fú, que està de gira per diferents ciutats europees, ha fet aquesta setmana parada, fonda i concert a Belgrad.

Abans del seu concert a la capital de Sèrbia, els 4 músics es van desplaçar a la Universitat per impartir un taller de rumba catalana per a l’alumnat de segon any de català.

Joan Garriga, el Muchacho, Marià Roch i Pep Terracabras van començar el taller relatant les influències llatinoamericanes i els orígens de la rumba catalana, que se solen situar a mitjan del segle passat amb músics gitanos  catalans de Barcelona, Lleida, el Maresme o Perpinyà. Després, van explicar i tocar el ventilador, una de les principals característiques de la rumba, a més d’ensenyar i animar els estudiants a practicar diferents ritmes amb els palmells i diversos tancaments per a la rumba. La Troba també va aprofitar l’ocasió per presentar un dels seus estils, l’anomenada rúmbia vallesana, barreja de rumba i cúmbia.

Un dels moments àlgids del taller va ser quan La Troba va tocar el Mig amic de Peret, el rei de la rumba catalana, amb l’acompanyament de palmells de tota la classe. El taller va acabar amb preguntes dels estudiants que, entre d’altres coses, van demanar a la banda que toqués alguna de les seves cançons preferides.

A la nit, La Troba Kung-Fú va oferir un espectacular concert a la sala Mikser Haus, que va servir per commemorar del desè aniversari del lectorat de català a la Universitat de Belgrad. El nombrós públic assistent —format per estudiants però també per melòmans i amants del ball de Sèrbia— va xalar durant ben bé dues hores amb  bona música i ritmes calents. L'ambaixada espanyola i l'Institut Cervantes de Belgrad van col·laborar en l'organització d'aquests actes.

Per veure un petit vídeo del concert, podeu clicar aquí.

 Un dels cartells del concert: