Imatge Pedro Fernàndez
Sant Jordi a Cork
per Pedro Fernàndez - Wednesday, 29 April 2015, 11:59
 

Cartell de les activitats de Sant Jordi a Cork

A Cork vam celebrar la Diada de Sant Jordi amb la visita del premiat traductor Peter Bush, que ens va acompanyar amb l’ocasió delCork World Book Fest d’enguany. Gràcies a aquest festival, que amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, any rere any inclou la literatura i la cultura catalanes en el seu programa, la ciutat de Cork va poder gaudir de la presència d’aquest prestigiós traductor.

El traductor Peter Bush llegint fragments de les seves traduccions

La seva visita va començar amb una xerrada a la University College Cork el divendres 24 d’abril, amb el títol: ‘Literary Translation and the Aftermath of Civil War: The Case of Catalonia’. Peter va destacar la qualitat d’obres tan centrals en la nostra literatura com Incerta glòria i El quadern gris, i va insistir en la necessitat de fer-les conèixer més enllà de les nostres fronteres.

El dissabte 25 d’abril, la celebració va continuar al centre de la ciutat, on se celebrava la desena edició del Cork World Book Fest. En aquesta ocasió també vam poder comptar amb la col·laboració de dues alumnes de la Universitat que van posar música a la vetllada. Amb un petit repertori de temes catalans i irlandesos, van obrir pas a les lectures de l’obra de Peter Bush.

Liadán i Aisling Sage van afegir música a la celebració

Després d’escoltar fragments de la traducció anglesa d’Incerta GlòriaEl Quadern gris i un conjunt de cartes que Joan Sales va escriure des del front aragonès, el traductor va llegir passatges de la seva última traducció del català a l’anglès: La vida amarga de Josep Pla.

Per finalitzar, els assistents van poder gaudir d’una petita exposició de cartells amb poesia catalana traduïda a l’anglès; un particular homenatge als autors Josep Carner, Joan Maragall, Salvador Espriu, Montserrat Abelló, Maria-Mercè Marçal i Manuel de Pedrolo. No cal dir que tot això va anar acompanyat de bon vi i d’una selecció de productes del país.

Els assistents van poder gaudir d'una exposició de poesia catalana traduïda a l'anglèsVi i productes de la terraMés vi i més productes de la terra

Podeu veure una petita mostra en aquest vídeo.

https://vimeo.com/126069728

Salutacions des de Cork,

Pedro Fernàndez

(Editat per Marina López Planella - Missatge original enviat el Tuesday, 28 April 2015, 15:28)

 
Re: Sant Jordi a Cork per Neus Crisol Milian - Tuesday, 28 April 2015, 15:54
Re: Sant Jordi a Cork per Pedro Fernàndez - Tuesday, 28 April 2015, 16:30
Re: Sant Jordi a Cork per Jordina Sala Branchadell - Saturday, 2 May 2015, 14:25