Imatge Moisès Llopis
Santiago de Xile celebra Sant Jordi
per Moisès Llopis - Monday, 27 April 2015, 13:52
 

Xile també va voler recordar la festivitat de Sant Jordi amb un munt d’activitats organitzades pels diferents col·lectius presents a la ciutat de Santiago.

D’una banda, el dia d’abans, 22 d’abril, l’alumnat de l’assignatura d’Introducció a la llengua i la cultura catalanes de la Pontifícia Universidad Católica de Chile va participar en un recital literari catalano-xilè en què es van llegir alguns fragments d’autors catalans, xilens, però també americans, francesos, anglesos…

Per al dissabte 25 d’abril, el Centre Català de Santiago de Xile havia preparat una jornada especial per als més menuts: un dia de Sant Jordi infantil, perquè coneguessin la tradició catalana.

El diumenge 26 d’abril, Santiago de Xile va viure dos celebracions de Sant Jordi: d’una banda, la del Centre Català, que es va iniciar a les 11.30 h amb un ofici religiós a la Basílica de la Mercè i després, amb una ballada de Sardanes al patí de l’església. Finalment, l’acte va concloure amb un dinar a la sala Pau Casals del Centre per celebrar tots plegats la diada del llibre i de la rosa.

D’una altra, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Xile va organitzar un àpat català al restaurant De la Ostia amb pa amb tomàquet, botifarres i unes postres delicioses. A més, vam tenir ocasió de convertir-nos en princeses, dracs i cavallers perquè a la façana havien instal·lat un photocall molt divertit. Més tard, els prínceps de l’Ordre de Sant Jordi van regalar les respectives roses a les Princeses Catalanes de Xile. A més, l'activitat es podia seguir mitjançant Twitter a través de l'etiqueta #SantJordiSCL2015, encara activa. A l’acte, hi van acudir vora dues-centes cinquanta persones!

Us deixem algunes fotografies dels diversos actes organitzats, gentilesa dels diferents col·lectius participants.