Imatge Raquel Vila
Estudiants de les universitats japoneses participen a les festes de Sant Jordi
per Raquel Vila - Sunday, 26 April 2015, 15:06
 

L'any 2011 amb l'Associació Japonesa d'Amistat amb Catalunya vam engegar la festa de Sant Jordi més popular que s'havia fet mai al Japó. Una festa familiar amb llibres, contes, roses, però també cuina catalana, música, balls i molt més. Gran part de l'èxit d'aquesta festa és sens dubte la implicació dels alumnes de la Universitat Hosei com a voluntaris.

Enguany, a més, els catalans del Casal Català de Tòquio, hem volgut celebrar-ho també el mateix dia 23 i aprofitar per regalar-nos llibres i roses en aquesta diada que tan enyorem. Alguns alumnes de la Universitat d'Estudis Estrangers de Tòquio ens han acompanyat i han pogut gaudir també de la Diada en directe gràcies a la Liz Castro que s'ha connectat amb nosaltres des de Les Rambles de Barcelona per parlar-nos del seu últim llibre.

Sant Jordi coincideix amb l'inici de curs al Japó, per això es fa difícil la participació dels nous estudiants. Malgrat tot, gràcies a la feina d'aquestes associacions, els alumnes que ja han acabat els estudis de català poden seguir en contacte amb la comunitat catalana i formar part també d'aquesta gran diada de roses i llibres.

Espero que tots hàgiu tingut també un molt bon Sant Jordi.