Imatge Joan Llinàs Suau
Primer congrés de catalanística a Bucarest (II)
per Joan Llinàs Suau - Monday, 20 April 2015, 10:59
 

El dia 18 s'inaugurà amb la conferència plenària a càrrec de D. Sam Abrams El cas de Joan Sales: com la recepció internacional implosiona sobre el seu sistema literari i a continuació s'iniciaren de nou les sessions acadèmiques al voltant de les seccions esmentades. La clausura oficial tingué lloc a les cinc de la tarda; parlaren el Sr. Xavier Montoliu Pauli, en representació de la Institució de les Lletres Catalanes, la Dra. Oana-Dana Bala? i la Dra. Sanda Reinheimer Rîpeanu, ambdues en representació de la Universitat de Bucarest.
Un cop acabades les sessions acadèmiques del congrés, els participants i públic en general estaven convidats a assistir, a les 18:30, al Recital de Poezie ?i Muzic? organitzat a la Universitat Nacional de Música de Bucarest amb la participació i col·laboració d'Alina Bottez (soprano), Lavinia Coman (piano), Núria Busquet i Molist (poeta), Nicolae Coman (compositor) i Ieronim Buga (piano). El recital constà de cançons populars catalanes i de composicions d'autors catalans (Josep Rodoreda, Xavier Montsalvatge, Frederic Mompou, Enric Granados, Ferran Jaumandreu Obradors), romanesos (George Draga), així com de peces del compositor Nicolae Coman, traductor de poesia catalana al romanès i compositor, inspirades per versos de Martí i Pol. Entremig, Núria Busquet i Nicolae Coman recitaren poesies de Carles Duarte i Martí i Pol en català i romanès.

Després del concert, els participants tancaren amb un sopar de comiat el congrés, el primer que se celebra a Romania exclusivament centrat en la catalanística.