Imatge Helena Badell Giralt
Col·loqui “L'art contemporain: création d'espaces de pensée. Galice, Pays Basque, Catalogne” a la Universitat Paris 3 Sorbonne Nouvelle
per Helena Badell Giralt - Tuesday, 31 March 2015, 12:16
 

Ahir, 30 de març, va tenir lloc a la Universitat Paris 3 Sorbonne Nouvelle el col·loqui “L'art contemporain: création d'espaces de pensée. Galice, Pays Basque, Catalogne”. Els participants, Marta Ponsa (Responsable des projets artistiques et de l'action culturelle du Jeu de Paume), l'artista i escriptora catalana Alicia Kopf, l'artista gallec Misha Bies Golas i els artistes i professors bascos José Ángel Lasa Garikano i Lorea Alfaro Garcia van contribuir amb les seves exposicions al debat sobre les pràctiques de l'art contemporani en els tres territoris.

Per part catalana, Marta Ponsa i Alicia Kopf van participar a la taula rodona del matí “Création, recherche, public”, moderada pel professor Eric Beaumatin. Marta Ponsa, després d'explicar breument el funcionament del Jeu de Paume de París com a institució, va presentar l'obra de tres artistes vinculats amb Catalunya que hi han exposat: Jordi Colomer, Antoni Muntadas i Claudio Zulián. Alicia Kopf va fer una breu presentació del seu llibre Maneres de (no) entrar a casa, centrant-se en les condicions de crisi que van fer néixer el projecte i en el seu procés d'elaboració. A continuació va exposar el seu projecte Àrticantàrtic i l'exposició “Seal sounds under the floor” que en va sorgir (Galeria Joan Prats 2014). Es tracta d'una reapropiació de l'èpica de les conquestes dels pols per a crear una metàfora de la resistència en situacions hostils, vàlid per a qualsevol persona en temps de crisi, i especialment per a l'artista.