Imatge Helena Badell Giralt
Classe i seminari dels professors de la UB Ana María Fernández Planas et Paolo Roseano a la Universitat París 3 Sorbonne Nouvelle
per Helena Badell Giralt - Tuesday, 31 March 2015, 11:41
 

La Universitat París 3 Sorbonne Nouvelle va rebre el divendres 20 i el dissabte 21 de març els professors de la Universitat de Barcelona Ana María Fernández Planas i Paolo Roseano. El divendres van impartir una classe als alumnes de català sobre “Algunes diferències dialectals fòniques del català en el domini segmental i en el suprasegmental. Recursos en línia per estudiar-ne la prosòdia”. Després d'una introducció teòrica, els dos lingüistes van presentar el projecte AMPER (Atles Multimèdia de la Prosòdia de l'Espai Romànic) i especialment l'AMPER-CAT, centrat en el català. Els estudiants van poder copsar així la importància de la prosòdia a l'hora d'aprendre una llengua estrangera i van tenir accés per primer cop a recursos com la web de l'AMPER, les guies de pronunciació i Els sons del català.

El dissabte, en el marc del seminari mensual del grup GERLHIS (Groupe d'études et de recherches en linguistique hispanique) i davant d'una vintena de professors i doctorands, van impartir la conferència “Avances en el estudio de la prosodia en las lenguas iberorromances”. Hi van presentar els resultats de les investigacions en prosòdia que han tingut lloc en el Laboratori de Fonètica de la Universitat de Barcelona en el marc del projecte AMPER-CAT. Van exposar el seu estudi sobre l'entonació de les preguntes parcials en català basat en l'anàlisi acústica d' un corpus de 1.200 frases, així com l'estudi sobre l'alineació dels pics i valls tonals respecte a les síl·labes tòniques en els accents ascendents en català.