Imatge Monsterrat Galofré i Esteve
Conferència sobre les rondalles populars catalanes a Sant Petersburg
per Monsterrat Galofré i Esteve - Friday, 20 March 2015, 15:45
 

El passat 12 de març, a la Universitat Estatal de Sant Petersburg, es va organitzar un cicle de conferències dedicades a les llengües romàniques. Durant quatre hores diferents professors d'arreu del país van exposar els seus punts de vista i les seves reflexions sobre diferents llengües. Tanmateix, la llengua vehicular va ser el rus.

La primera conferència va anar a càrrec d'Anna Bakànova de la Universitat Estatal de Moscou amb el títol "Les unitats fraseològiques i paremiològiques a les rondalles populars catalanes". Va explicar com són els nostres contes i com han passat de generació en generació i per fer-ho va posar algunes exemples del tipus de llengua que utilitzem a les rondalles (va dir refranys i frases fetes en català amb la corresponent explicació en rus) i va mencionar la nostra tradició d'explicar rondalles a la vora del foc. Fins i tot va dir un dels embarbussaments més coneguts que tenim, el famós "setze jutges d'un jutjat mengen fetge d'un penjat".

A la conferència, hi van assistir molts estudiants de català que van poder entendre molt bé els nostres contes i algunes de les nostres expressions.