Imatge Info Llengua
‘Llegir per parlar, llegir per aprendre!’ creix amb 19 noves activitats
per Info Llengua - Wednesday, 18 March 2015, 12:35
 

llegirxparlarLlegir per parlar, llegir per aprendre és un material editat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura amb la finalitat reforçar l’aprenentatge i l’ús de la llengua a través de la lectura. Es tracta de material de suport del programa Voluntariat per la llengua, de clubs de lectura i de les classes de llengua, entre d’altres, i que, amb 19 noves activitats, amplien les iniciatives que ja utilitzen tots els centres de normalització lingüística del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL).

Les noves activitats presenten escrits que van des del vessant comunicatiu –apunts publicats a blocs o articles i entrevistes de reconeguts periodistes o escriptors com Mònica Planas, Albert Sánchez Piñol, Josep M. Espinàs o Albert Om–, al vessant més literari –amb ressenyes o fragments de llibres d’escriptors com Maria-Mercè Marçal, Joan-Lluís Lluís o Albert Espinosa. Als materials, els lectors també hi trobaran la lletra de la cançó País petit de Lluís Llach o textos instructius que formen part de la nostra quotidianitat, com ara prospectes mèdics, manuals d’ús o explicacions per dur a terme alguna manualitat.

El material consta d’una guia didàctica i a cada número es proposen activitats de conversa a partir de la lectura de textos reals de tipologia diversa.

Les activitats es poden descarregar des del portal Llengua catalana: www.gencat.cat/llengua/llegirperparlar

Font: Direcció General de Política Lingüística