Imatge Ignasi Massaguer
Campus universitari de la llengua catalana i Estada lingüística d’estiu a Barcelona
per Ignasi Massaguer - Tuesday, 17 March 2015, 16:38
 

Des de l’any 2003, més de 800 persones han pogut completar durant l’estiu la seva formació de català en diversos territoris de parla catalana, gràcies a ajuts o a la participació en estades lingüístiques organitzades per l’Institut Ramon Llull, conjuntament o bé amb la col·laboració d’altres organismes i institucions. Algunes d’aquestes persones s’han dedicat posteriorment a la traducció literària del català a altres llengües i a la docència i la recerca relacionada amb els estudis catalans. 

El dia 20 de març i fins al 5 de maig s’obre el període de sol·licitud d’inscripció al Campus universitari de la llengua catalana i a l’Estada lingüística d’estiu de Barcelona.

Enguany el Campus s’inicia a Andorra, concretament a la parròquia d’Andorra la Vella, que és alhora la capital del país. Després d’una setmana al cor dels Pirineus i descobrir-hi els encants naturals, paisatgístics i històrics, els participants es desplaçaran a Girona, on assistiran als cursos de llengua i cultura en el marc de la Facultat de Lletres de la UdG i completaran l’estada a la capital gironina amb visites a diversos indrets de l’Empordà; descobriran la cuina catalana i la màgia de la vila medieval d’Hostalric; coneixeran llocs i paisatges de l’imaginari dalinià i alguns dels secrets més ben guardats de la llegendària i mil·lenària ciutat de Girona.

L’Estada lingüística d’estiu, organitzada per l’Institut Ramon Llull amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona, torna novament aquest juliol a la capital catalana. Una quarantena d’estudiants podran participar durant gairebé tres setmanes en aquesta estada de formació lingüística que combina cursos de llengua i cultura amb la descoberta i visita de llocs emblemàtics de la ciutat.

Les persones interessades únicament podran sol·licitar de participar en una de les dues propostes formatives, el Campus universitari de la llengua catalana o bé l’Estada lingüística d’estiu a Barcelona.

Trobareu la informació detallada tant del XIV Campus Universitari de la Llengua Catalana com de l’Estada lingüística d’estiu a Barcelona per mitjà d’aquest enllaç.

Una bona oportunitat per als vostres estudiants per aprofundir en el coneixement de la llengua i la cultura catalanes en un ambient distès i relaxat; per conèixer Barcelona, Girona i Andorra; per practicar el català amb altres persones d’universitats d’arreu del món i compartir-hi l’estiu arran de mar o al cim de les muntanyes...

Us adjuntem quatre imatges perquè en pugueu fer difusió als vostres blocs, grups de facebook, blackboards, twitters, etc.