Imatge Marc Colell
Els versos del Mural del País Valencià d’Estellés en la veu de Pau Alabajos sedueixen el públic d’Ais de Provença
per Marc Colell - Tuesday, 10 March 2015, 18:41
 

Ahir al vespre lOstau de Provença va acollir el recital de Pau Alabajos sobre el Mural del País Valencià, de Vicent Andrés Estellés. Lacompanyava al piano Francesc Gamon. Era el primer cop que lespectacle es representava fora dels Països Catalans.

 

Entre el públic nombrós els estudiants de català de la Universitat dAis-Marsella eren majoritaris. Per poder seguir lesdeveniment, duns setanta-cinc minuts de durada, els assistents podien anar llegint els poemes gràcies a un llibret amb els textos en català i francès. Les traduccions shavien enllestit en un taller de traducció, organitzat a classe, amb els estudiants dels nivells avançats. Lacte es va cloure amb la interpretació, per part dAlabajos, de la musicació que Ovidi Montllor féu del poema dEstellés «Maclame a tu», en volgut homenatge al cantant dAlcoi en el vintè aniversari del seu traspàs.

 

El recital havia tingut com a preludi la «Festa Estellés», celebrada en una de les aules de la Universitat dAis-Marsella, en la qual els estudiants van poder recitar textos del Llibre de Meravelles i del Mural estellesians. Com que el mateix Alabajos també va participar a la recitació, els alumnes van tenir loportunitat de conèixer-lo personalment i de parlar-hi.

 

A lorganització de lacte hi van col·laborar el Centre de la Paraula dOc i el Cercle Català de Marsella, cosa que va permetre difondrel més enllà de la comunitat universitària.

 

http://www.aixenprovence.fr/La-poesie-catalane-a-l-honneur