Imatge Joana Escobet
Cicle de cinema català Amiens-Grenoble
per Joana Escobet - Sunday, 8 March 2015, 12:44
 

La darrera setmana de febrer i la primera de març els lectorats de català d’Amiens i Grenoble van organitzar conjuntament, i amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, un petit cicle de cinema català que va aplegar les projeccions de “Pa Negre”, “Salvador Puig Antich”, i els documentals “Són bojos, aquests catalans?” i “ Què ens passa, valencians?”.

Malauradament però, per motius de logística interna les pel·lícules només es van poder projectar a Grenoble. De totes maneres, els estudiants d’Amiens també van treballar a classe els continguts de les tres pel·lícules.

Les tres jornades van comptar amb una assistència de públic superior a l’esperada, incloent tant estudiants i personal de la universitat, com persones que hi són alienes. Les pel·lícules, que es van visualitzar en versió original amb subtítols en francès, van tenir molt bona recepció i tothom va sortir de la sala amb la sensació d’haver vist un bon film i haver après alguna cosa interessant. Tot i així, i sobretot en els dos llargmetratges, va ser necessari un petit col·loqui final per tal de resoldre alguns dubtes de contingut i contexutalizació.

Així doncs, valorem molt positivament l’experiència i l’acollida d’aquest primer cicle a les nostres universitats, i esperem repetir el curs que ve!