Imatge Marc Comadran Orpi
Notícies de Bristol i Cardiff
per Marc Comadran Orpi - Saturday, 21 February 2015, 21:19
 

Enguany la University of Bristol celebra el seixantè aniversari de la creació del departament HiPLA. Des de la secció de català, aprofitem l'ocasió per homenatjar l'iniciador dels Estudis Catalans a Bristol, Antoni Turull (1933-1990), de qui també commemorem el vint-i-cinquè aniversari de la seva mort. Turull és la figura clau de la integració del català dins del Departament. Entre altres moltes coses, va organitzar actes com la ‘lecture’ de Miquel Martí i Pol de 1987 i va ajudar a portar els primers lectors a la universitat –entre els quals destaquen noms com els de Montserrat Roig, Francesc Parcerisas o Víctor Sunyol.

Aquest 2015 celebrem la seva figura i el seu llegat. I ho fem des de la revista de HiPLA, Pensador, amb la publicació de dos poemes inèdits seus, cedits per la seva vídua Judith Willis i traduïts a l’anglès per estudiants de segon. Aquestes traduccions se sumen als articles sobre cultura catalana escrits per estudiants de quart.

Pel que fa a la Cardiff University, enguany s’ha ofert un itinerari de llengües minoritàries a l’MA in Translation, en el qual el català té presència (i matisa el títol de l’itinerari...). Aquesta setmana s’ha confirmat que un dels treballs de final de màster tractarà sobre L’Altra de Marta Rojals.

I un apunt final. Dilluns passat un estudiant de segon també va fer la seva aportació en l’apartat de traduccions: va interpretar a classe la versió en anglès més acústica i més ‘cool’ de “Jenifer” dels Catarres...


 
Re: Notícies de Bristol i Cardiff per Jordina Sala Branchadell - Sunday, 22 February 2015, 22:20