Glòria Estapé
Informació sobre Barcelona Centre Universitari
per Glòria Estapé - Monday, 16 February 2015, 09:50
 

Us passo una informació que us pot interessar a vosaltres o als vostres estudiants:

El Barcelona Centre Universitari (BCU) és un servei oficial d’acollida de les universitats i centres de recerca, que té la missió d’acompanyar els estudiants, professors i investigadors que vénen a Barcelona, ajudant-los en la seva arribada i integració a la ciutat.

Disposa d’un ampli ventall d’opcions d’allotjament i a través de la seva central de reserves, Resa Housing, els ofereix la possibilitat de llogar pisos i habitacions a partir d’un mes amb condicions avantatjoses.

També proporciona tot allò que els nouvinguts necessiten per moure’s còmodament per la ciutat, com ara mapes de bus i de metro, guies de conversa al català, una interessant oferta d’activitats culturals que poden trobar a l’Agenda i altra informació pràctica que poden consultar al web www.bcu.cat.

A l’apartat WELCOME, http://www.bcu.cat/ca/welcome/, podran trobar la resposta a les preguntes més freqüents: com obrir un compte bancari, on empadronar-se, com accedir a la sanitat pública, etc.

El 2104 el BCU va editar, juntament amb Time Out, la Time Out Student Guide, que es pot consultar online a http://www.bcu.cat/wp-content/themes/valenti/library/images/pdf/timeout-student-8-juliol.pdf i al web de Time Out Barcelona, http://www.timeout.com/barcelona/student-guide.

El BCU va néixer el 1997 amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Ramon. Posteriorment s’hi van sumar la resta d’universitats amb seu a Barcelona i centres de recerca. 

Per a més informació, podeu contactar a info@bcu.cat.