Imatge Anna  Subarroca Admetlla
Conferència inaugural del semestre amb el Dr. Xavier Martin-Rubió (Udl) a Mannheim
per Anna Subarroca Admetlla - Thursday, 12 February 2015, 16:20
 

Aquesta setmana ha començat el semestre d'estiu a la Universitat de Mannheim i els estudiants de llengua i cultura catalana l'han començat d'una manera diferent. 

El dimarts, 10 de febrer de 2015, al vespre vam poder tenir amb nosaltres el Dr. Xavier Martin-Rubió, actualment professor a temps parcial al Departament d’Anglès i Lingüística de la Universitat de Lleida. Xavier Martin es trobava a Mannheim gaudint d'una estada de docència Erasmus per al professorat en cooperació amb el Prof. Dr. phil. Arnulf Deppermann, de l'Institut für Deutsche Sprache. Martin Rubió és Llicenciat en Filologia Anglesa i en Comunicació Audiovisual (UdL), va estudiar un Màster en Estudis Europeus (Maastricht/Portsmouth) i Doctorat en Filologia Anglesa amb la tesi del 2011, "Identity Construction in 2 Bilingual Communities: Clashing Nationalist Discourses".

Un total de 17 estudiants de les assignatures de "Català II" i del curs de cultura "Catalunya: propera estació, la independència?" van assitir a la xerrada Are we really moving towards a post-national Europe? Language, identity and national allegiance in Catalonia i van participar activament en el posterior debat. El professor de la Universitat de Lleida ens va fer una introducció al procés d'investigació i les tècniques emprades en la seva tesi i a partir d'unes gravacions d'entrevistes ens va aproximar a algunes de les opinions presents a la societat catalana actual.

És un honor començar així el semestre! Gràcies, Xavier!