Imatge Joana Escobet
Théâtre catalan contemporain et Jordi Galceran
per Joana Escobet - Sunday, 25 January 2015, 11:26
 

Aquest darrer divendres, a la Université Stendhal-Grenoble 3, i en motiu de les proves de l'Agrégation 2015, va tenir lloc la conferència titulada "Théâtre catalan contemporain et Jordi Galceran" a càrrec del professor de la universitat Paris 13 Laurent Gallardo. La ponència es va organitzar amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull i la Université Stendhal-Grenoble 3.

La sessió va comptar amb l'assistència dels estudiants que enguany es presenten a la prova de català de l'Agrégation, dedicada aquesta edició a l'obra El mètode Gronholm del dramaturg català Jordi Galceran. 

Laurent Gallardo, en una primer apartat de la ponència, va fer un repàs acurat dels darrers anys del teatre català, emmarcant-ho tant en fets històrics i culturals, com en els aspectes literaris d'interès. En la segona part del seu discurs Gallardo va proporcionar als assistents algunes de les claus interpretatives de l'obra El mètode Gronholm.

Acabada la conferència, tots els participants van participar en un animat debat sobre tot l'exposat fins el moment. I és que la sessió no va deixar descontent a ningú; els assistents van remarcar la gran practicitat de la conferència i la utilitat dels continguts que Gallardo va explicar-nos de manera tant clara i concisa.