Imatge Albert Morales Moreno
01/12/2014: Elena Marisol Brandolini presenta La Catalogna che verrà a Venècia
per Albert Morales Moreno - Thursday, 15 January 2015, 11:13
 

01/12/2014: Elena Marisol Brandolini presenta La Catalogna che verrà a Venècia

En els darrers mesos algunes universitats italianes han organitzat activitats dirigides a analitzar el procés polític que es viu actualment Catalunya. Un exemple en seria la jornada El cas català: transformació de la forma de l’estat, autodeterminació, procés federatiu europeu, celebrada a la Università degli Studi Roma Tre el darrer 4 de desembre de 2014.

El dia 1 de desembre de 2014 la periodista italiana Elena Marisol Brandolini va presentar a l’assignatura Storia della Cultura Catalana el seu documental La Catalogna che verrà. L’autora resideix a Catalunya des de fa anys i col·labora, entre altres, amb mitjans com Il Fatto Quotidiano, L’Unità i Radio3Mondo. És autora del llibre Catalunya-España, Il difficile incastro (Ediesse, 2013).

Després de la projecció del documental, es va preveure un torn obert preguntes per enraonar i fer preguntes a la periodista. Durant les seves intervencions, el públic va expressar  opinions, consultes, dubtes, parers i suggeriments quant a l’actualitat política que es viu al Principat, així com sobre l’evolució del procés català d’ençà la Via Catalana (celebrada l’any 2013 i que és l’eix argumental d’aquest documental).

La sessió fou organitzada pel Dipartamento di Studi Linguistici e Culturali Comparati de la Università Ca’ Foscari Venezia i l’Institut Ramon Llull.

Autoria: Natalia A. Hendriks Sánchez (estudiant Erasmus a Ca’ Foscari) i Albert Morales

Nota editada i publicada per: Albert Morales (Università Ca’ Foscari Venezia)