Andreu Bosch
Ens ha deixat el catalanòfil Pere Gamisans (Tolosa de Llenguadoc)
per Andreu Bosch - Monday, 1 December 2014, 14:18
 
Divendres passat va morir Pere Gamisans, maître de conférences de català a la Universitat de Tolosa de Llenguadoc des de feia més de trenta anys i durant molts anys responsable acadèmic dels estudis catalans. Fou president del Casal Català d'aquesta ciutat i era un estudiós de l'obra de Mercè Rodoreda. Des de l'Institut Ramon Llull, hem fet arribar a la família i a la comunitat educativa de la universitat el nostre condol més sincer:
---

Cécile MARY TROJANI
Directrice du Département d'Etudes Hispaniques et Hispano-Américaines
Université Toulouse - Jean Jaurès

Benvolguda directora,
En nom de l'Institut Ramon Llull, consorci públic del Govern de Catalunya i de l'Ajuntament de Barcelona, volem expressar a tot el Département d'Etudes Hispaniques et Hispano-Américaines i a la comunitat educativa de la Université Toulouse 2 el nostre condol més sincer per la pèrdua sobtada del Prof. Pere Gamisans, a qui agraïm la seva trajectòria acadèmica en l'àmbit dels estudis catalans a les universitats de Toulouse 2 i d'Albi al llarg de diverses dècades.
Encara recordem la seva participació activa a l'acte d'inauguració dels estudis catalans celebrat el 2010 a la Universitat de Lleida en el marc de la trobada de responsables acadèmics d'estudis catalans a les universitats de l'exterior.
Un record especial a la família, amb una abraçada ben afectuosa.
Andreu Bosch i Rodoreda
Director de l'Àrea de Llengua i Universitats
Institut Ramon Llull
---
(Nota. Adjuntem una fotografia que ens ha facilitat el professor Fabrice Corrons de la inauguració del curs de català a la Universitat de Tolosa de Llenguadoc d'aquesta tardor.)