Imatge Noemí Tortosa Corbí
L'actriu Sílvia Bel a la Universitat de Bolonya
per Noemí Tortosa Corbí - Wednesday, 19 November 2014, 12:46
 

Els alumnes i professors del departament de llengües estrangeres de la Universitat de Bolonya van rebre el passat 29 d'octubre una visita molt especial. L'actriu Sílvia Bel i Busquet, gran enamorada d'Itàlia, ens va acompanyar en una classe d'allò més interessant i divertida alhora.

A la trobada van assistir un nombrós grup d'alumnes del màster en Letterature moderne, comparate e postcoloniali, estudiants de llengua espanyola del grau en Llengües estrangeres, els alumnes de literatura catalana, i fins i tot un grup d'alumnes de secundària amb la seua professora d'espanyol. 

   

Després de les presentacions pertinents, vam projectar el curtmetratge Un mundo numérico (C.Velat, 2007), protagonitzat per la Sílvia Bel i basat en el relat homònim de la també actriu catalana Laura Mañá (Falsas apariencias, RBA Libros, 2000) que els alumnes havien llegit i analitzat prèviament. A continuació, la Sílvia, que compagina la seva faceta d'actriu amb les col·laboracions literàries en diferent mitjans i espais culturals, va parlar de l'adaptació de textos literaris a l'escena teatral i audiovisual, així com de la seua experiència interpretant grans personatges de la literatura catalana com ara la Colometa de La plaça del Diamant o la Nausica de Joan Maragall. Amb la seua simpatia i espontaneïtat va entrar de seguida en empatia amb el públic que es va mostrar molt interessat i li va fer moltes preguntes. El temps se'ns va fer realment curt i tothom va quedar encatat amb l'energia i la positivitat de la nostra convidada.

     

     

Aquesta activitat va ser possible gràcies a la col·laboració de les professores Ana Carvalho i Marina Partesotti, i fa part dels actes organitzats en ocasió del congrés La Spagna plurale II. Contatti e conflitti tra lingue e culture, celebrat els passats 30 i 31 d'octubre a la Universitat de Bolonya.