Imatge Jon Landa
Encetar el curs al cinema?
per Jon Landa - Saturday, 15 November 2014, 00:09
 

I per què no? A Torí vam començar el nou any acadèmic d'una manera diferent. Es celebrava a la capital piemontesa CinemaSpagna, un festival que, entre d'altres, compta amb el suport de l'Institut Ramon Llull i que va donar l'oportunitat, com havia fet abans a Roma i a Nàpols, de veure pel·lícules en versió original en català amb subtítols en italià (gens fàcil ací).

Amb un parell d'estudiants vertaderament nous (i arriscats) de Català 1 i d'altres de Català 2 i 3 (el curs d'intermedi és nou a Torí), vam acudir a l'apertura del festival, que projectava Barcelona, nit d'estiu (Dani de la Orden, 2013). Després de la projecció, l'Iris Martín-Peralta, organitzadora del festival, va parlar amb alguns alumnes sobre les impressions que els havia causat la pel·lícula, els va explicar algunes anècdotes sobre el director o la cinta i els va recomanar les altres dues que s'emetrien els dies següents, Món petit (Marcel Barrena, 2013) i Tots volem el millor per a ella (Mar Coll, 2013).

Una manera diferent, sí, d'encetar el curs: una visió particular primer de Barcelona, després de la vida en cadira de rodes i per últim d'una vida després d'un coma. Tot en català i per a alguns, sense saber-ne res.

Un enorme grazie a l'Iris per la seua amabilitat, tant amb el lector com amb els estudiants!