Imatge Anna  Subarroca Admetlla
Castanyes a ritme de rumba catalana a la universitat de Mannheim (Alemanya)
per Anna Subarroca Admetlla - Wednesday, 5 November 2014, 13:17
 

El passat dijous 30 d’octubre al Romanisches Seminar de la universitat de Mannheim vam fer una familiar celebració de la Castanyada . Per començar, i en el marc del curs de cultura “Literatura i música en català: des del franquisme fins a l’actualitat”, vam escoltar la presentació d’una alumna sobre els orígens i les figures més important de la rumba catalana. Per acabar d’arrodonir el tema, vam tenir el plaer de comptar amb la presència virtual a l’aula del músic Dani Landry, cantant i guitarrista del grup Rumba Expresso i ànima del projecte “Landry el Rumbero. Rumba catalana per a gent petita i gran”, que ja fa anys que fa moure l’esquelet a gent de totes les edats. En Dani ens va explicar alguns detalls sobre l’origen i la tècnica del ventilador i dels instruments propis de la rumba catalana. A més, els alumnes van poder-li preguntar dubtes o curiositats sobre la situació actual de la rumba catalana o sobre les perspectives de futur. Va ser una experiència molt maca i interessant pels participants del curs. Moltes gràcies, Dani!

A continuació, els estudiants de llengua catalana van iniciar-se en les tradicions de la Castanyada veient el capítol de 4cats sobre aquesta festa i després vam rebre la visita d’alguns catalans i valencians residents a la zona. Amb ells vam menjar castanyes acabades de torrar i fins i tot una truita de patates que havia fet un alumne! Quina agradable sorpresa!

Finalment, vam fer una immersió a l’apassionant món de la variació dialectal i van poder escoltar el conte de “Maria la Castanyera” llegit a 3 veus i a 2 dialectes (oriental del Vallès i valencià d'Elx). Moltes gràcies a tots!