Imatge Míriam Maraver
Speed Dating a la Universitat de Glasgow
per Míriam Maraver - Tuesday, 4 November 2014, 21:35
 

Divendres 24 d’octubre els alumnes de català de la Universitat de Glasgow van participar en el primer Speed Dating que s’ha organitzat enguany. Els alumnes van conèixer altres estudiants catalans i altra gent catalana interessada en establir contacte per futurs intercanvis lingüístics.

L’activitat va seguir l’estructura d’un Speed Dating, encara que, òbviament, l’únic objectiu era conèixer-se entre ells i practicar el català i l’anglès. Els participants van parlar primer en català durant una hora; cada cinc minuts es feia el canvi de parella. Durant la següent hora es va fer el mateix, però en anglès.

L’activitat va ser tot un èxit. D’una banda, els estudiants novells de català que van començar el curs fa només cinc setmanes, van poder conversar, encara que amb un nivell bàsic, amb altra gent catalana. Això els va fer adonar-se que ja són capaços d’utilitzar tot allò que han après en situacions comunicatives reals. D’altra banda, per als altres estudiants de català amb més nivell, també va ser una molt bona oportunitat per comprovar que el seu nivell els permet mantenir converses molt més complexes que les de l’any passat. S’ha de dir també que, els participants catalans van quedar sorpresos de la motivació, l’entusiasme i el nivell dels alumnes de català.

A més de l’èxit de l’Speed Dating, el més important és l’empenta que l’activitat va donar als estudiants de català, motivant-los encara més en l’aprenentatge de la llengua catalana i a mantenir el seu entusiasme per als cursos de català.