Imatge Ester Pino
Homenatge a Joan Vinyoli a la Universitat París Sorbona
per Ester Pino - Sunday, 26 October 2014, 13:13
 

Abans de tancar el 2014, París vol participar en l’Any Vinyoli. El Centre d’Estudis Catalans de la Universitat París Sorbona – París 4 ha organitzat una jornada dedicada al poeta, que tindrà lloc el 21 de novembre a l’Amfiteatre Malesherbes de la universitat.

En primer lloc, Jordi Llavina, comissari de l’Any Vinyoli, oferirà una conferència que porta per títol Joan Vinyoli, un gran poeta europeu del segle XX. Llavina, poeta, escriptor i crític literari, ha publicat enguany Neu, fang, rosada, constel·lació (Articles, treballs, apunts sobre la poesia de Joan Vinyoli), on aplega col·laboracions de premsa, pròlegs i altres textos sobre el seu poeta de capçalera.

En segon lloc, Sílvia Bel i Sílvia Comes, acompanyades al violoncel per Carles Muñoz, realitzaran el recital musicat Esperit de Vinyoli. L’espectacle és un viatge a l’essència poètica de Vinyoli a través dels seus versos entorn el món del vi i les begudes esprirituoses, fil conductor que ens portarà a la taverna de la seva literatura i als grans temes de l’obra vinyoliana: l’amor, la poètica, el temps, solitud i la mort.

Per últim, destaquem que l’artista David Bestué ens ha cedit una fotografia de l’escultura en homenatge a Vinyoli que va presentar en l’exposició Pedres i poetes (Galeria Estrany de la Mota, 2013). La fotografia apareix en el cartell de l'homenatge, acompanyada, tal i com va fer Bestué, de dos dels versos més coneguts del poeta: "I bec ginebra amb gel. No vull saber ja res de les cariàtides” (Cor podrit, Joan Vinyoli)