Imatge Info Llengua
Acte d’inauguració dels estudis catalans a l'exterior del curs 2014-2015: retransmissió en directe
per Info Llengua - Friday, 24 October 2014, 12:49
 

Durant l’acte acadèmic que s'està duent a terme a la Universitat de Girona en aquests moments, Joan Ramon Resina, professor de la Universitat de Stanford (EUA), pronunciarà la lliçó inaugural «El català i la societat oberta». En el mateix acte també intervindran Sergi Bonet, president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Girona; Àlex Susanna, director de l’Institut Ramon Llull i Claudi Alsina, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya. Al seu torn, Andreu Bosch, director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL, presentarà la memòria de la docència d’estudis catalans del curs 2013 – 2014 de l’Institut, mentre que Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives, durà a terme la lectura de la memòria de 20 anys de la Xarxa, en el marc del vintè aniversari de la institució.

La xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior està formada per més de 150 universitats que imparteixen docència en català fora del domini lingüístic a més de 6.000 alumnes. Podeu consultar les universitats que formen part de la xarxa aquí.

Es preveu la participació d’acadèmics responsables dels estudis catalans a universitats de diferents països d’arreu del món. A més, també hi assistiran representants de les universitats de la Xarxa Vives.

L'acte està sent transmès en directe a través de www.udg.eduwww.vives.org i www.llull.cat.

Joan Ramon Resina és professor de Cultures Ibèriques i Literatura Comparada a la Universitat de Stanford, Califòrnia, i director del Programa d’Estudis Ibèrics al Freeman Spogli Institute for International Studies. Ha rebut nombrosos premis i distincions, com ara les beques Fulbright i Alexander von Humboldt, del Internationales Kolleg Morphomata de la Universitat de Colònia i del Centre de les Humanitats de Stanford, de la DAAD i de l’American Philosophical Society, així com el Premi Serra d’Or 2009 de Crítica Literària, la menció especial del premi Katherine Singer Kovacs 2009 de la Modern Language Association, el premi de crítica literària de la Institució de les Lletres Catalanes 2006, el Joan B. Cendrós 2007 d’Òmnium Cultural i el J.M. Batista i Roca 2005 de l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana. Ha publicat nombrosos llibres i uns cent vint i cinc articles en revistes especialitzades i llibres col·lectius, i és membre del consell editorial de diverses revistes a Europa i als Estats Units. És col·laborador habitual de la revista digital Esguard.