Imatge Albert Morales Moreno
Conferència sobre la terminologia catalana a Ca’ Foscari, a càrrec de la Dra. Amor Montané March
per Albert Morales Moreno - Tuesday, 14 October 2014, 18:21
 

El passat 29 de setembre, en el marc de l’assignatura Storia de la Cultura Catalana, Amor Montané March, doctora en Lingüística Aplicada i Ciències del Llenguatge per l’Institut Universitari de Lingüística Aplicada de la Universitat Pompeu Fabra, va presentar la ponència titulada La terminologia catalana.

La Dra. Montané és llicenciada en Traducció i Interpretació i màster en Ciències del Llenguatge i Lingüística Aplicada per la Universitat Pompeu Fabra. L’any 2012 obté, amb la menció cum laude, el doctorat en Ciències del Llenguatge i Lingüística Aplicada, per la mateixa universitat. A més, ha participat en nombroses conferències, estudis, grups d’investigació i publicacions sobre lingüística aplicada, lexicologia, neologia, variació lingüística i terminologia, entre altres.

A la conferència va presentar part de la seva recerca sobre implantació terminològica, després de definir què és la terminologia i altres conceptes bàsics d’aquesta disciplina com terme, unitat de coneixement especialitzat o text especialitzat. Posteriorment va parlar sobre la creació terminològica en el cas concret de la llengua catalana i sobre el TERMCAT. A més, va presentar alguns resultats sobre el grau d’implantació d’algunes propostes terminològiques, elaborades pel TERMCAT, de l’àmbit de les noves tecnologies.

Abans de la ponència a càrrec d’Amor Montané March, Albert Morales, professor de llengua i literatura catalana i castellà a la Università Ca’ Foscari, va presentar breument la història i l’evolució de la llengua i la literatura catalanes des dels seus inicis fins a l'actualitat, per així contextualitzar millor la tasca que du a terme el TERMCAT.

Autoria: Paula Marques Hernández, Joan Carles Munar Far, Natalia Antonia Hendriks Sánchez (estudiants Erasmus a Ca’ Foscari)

Nota editada i publicada per: Albert Morales (Università Ca’ Foscari Venezia)