Imatge Albert Morales Moreno
Diada Nacional de Catalunya a Ca' Foscari
per Albert Morales Moreno - Friday, 26 September 2014, 19:58
 

El passat 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, el Casal Català d'Itàlia i el departament de català de la Università Ca' Foscari varen organitzar una connexió en temps real de la manifestació històrica que es va fer a Barcelona. Aquesta manifestació consistia a formar una V humana amb els colors de la senyera als principals carrers i places de la ciutat. Des de l’edifici Ca’ Bernardo de Venècia, els assistents varen poder veure-la i comentar-la en directe tot celebrant així la Diada.

Quan eren les 17.14, coincidint amb el final de la cançó 'Ara és l'hora' (interpretada pel Cor Jove i Cor de Noies de l'Orfeó Català, amb Lluís Llach al piano), una jove que el 9-N farà setze anys diposità un vot simbòlic en una urna situada a la punta del vèrtex de les Glòries a l'inici de la Via. Tot seguit el Cor interpretà 'El cant de la senyera' i els participants de la manifestació varen fer una onada gegant.

En acabar la connexió en directe els assistents parlaren sobre el desenvolupament del procés polític que es viu a Catalunya i es visualitzà un vídeo amb les millors imatges de la via catalana 2013.

El 15 de setembre, pocs dies després de la diada, durant la classe de l’assignatura «Storia de la Cultura Catalana» impartida per Albert Morales a la Università Ca’ Foscari, els alumnes varen tenir l’oportunitat d’escoltar la opinió de dos estudiants cafoscarins que són d’Erasmus a Barcelona i que van participar a la V: Riccardo Rao i Eleonora de Riu.

La videoconferència per Skype amb ells va ser una oportunitat excel·lent per intercanviar opinions, fer preguntes i escoltar en primera persona el relat de dos alumnes estrangers a Catalunya que varen poder gaudir d’aquest moment històric.

Autoria: Paula Marques Hernández, Joan Carles Munar Far, Natalia Antonia Hendriks Sánchez (estudiants Erasmus a Ca’ Foscari)

Nota editada i publicada per: Albert Morales (Università Ca’ Foscari Venezia)