Imatge Info Llengua
La Universitat de Perpinyà estrena llicenciatura d'estudis catalans
per Info Llengua - Wednesday, 17 September 2014, 13:48
 

La Universitat de Perpinyà inaugura aquest curs una llicenciatura d'estudis catalans de tres anys, que també es pot fer a distància i que depèn de l'Institut Franco-Català Transfronterer (IFCT). Els alumnes s'hi poden matricular en línia fins el mes d'octubre. La primera reunió d'informació i acolliment d'estudiants es farà dijous a la Casa dels Països Catalans, la seu de l'IFCT al campus perpinyanès, i les classes començaran d'avui en vuit.

La llicenciatura inclou estudis en llengua i cultura catalanes de tota l'àrea lingüística dels Països Catalans. 'Els ensenyaments es basen en l'estudi i la pràctica directa de la llengua catalana i en la traducció i la interpretació, essencialment en francès i català', explica l'IFCT.

S'hi aprofundeix la llengua estàndard i literària i també s'inicia l'estudiant en les varietats especialitzades (administrativa, econòmica, jurídica, comercial, medià­tica). Als continguts lingüístics (gramàtica contrastiva, fonologia, lexicologia, morfosin­taxi, dialectologia), s'hi afegeix l'estudi dels elements relatius a la civilització: so­cietat contemporània, dinàmiques identitàries, fet fronterer, evolució sociolingüística i aspectes tradicionals com ara la història, la geografia, la literatura i l'economia. 

El preu de la matrícula és aproximadament de dos-cents euros anuals i l'única condició és tenir aprovat el batxillerat (o la selectivitat equivalent). 

La llicenciatura es pot continuar amb un mestratge de dos anys de recerca o pràctica professional sobre temes catalans i transfronterers, o amb un doctorat de tres anys.

Font: Vilaweb