Imatge Info Llengua
La Fundación Joan Miró i la UOC presenten la Càtdera Miró
per Info Llengua - Monday, 25 August 2014, 12:21
 

La Càtedra Miró és una iniciativa conjunta de la Fundació Joan Miró i de la Universitat Oberta de Catalunya que té l’objectiu d’aprofundir en l’estudi i la difusió de Joan Miró. La Càtedra emmarca dues activitats centrals: el Grup Internacional de Recerca Joan Miró i el curs de postgrau d’Estudis Mironians Fundació Joan Miró - UOC.

Robert Lubar, professor de l’Institute of Fine Arts de la New York University, és el director de la Càtedra. Lubar, especialista en les avantguardes francesa i espanyola, ha centrat la seva tesi doctoral i la majoria dels seus treballs de recerca en l’obra de Joan Miró.

El Grup Internacional de Recerca Joan Miró, que es constitueix per tal d’ampliar el coneixement acadèmic sobre l’artista, està format per reconeguts experts en Joan Miró d’arreu del món, amb el suport de la New York University (NYU), que farà una aportació a través de la seva oficina d’ajuts per a la recerca, la NYU Global Initiative.

El Grup Internacional de Recerca s’articula en dos nivells amb graus de participació diferents: d’una banda, el director científic Robert Lubar i el Comitè Executiu que avaluaran i decidiran quins estudis sobre Miró cal desenvolupar i prioritzar; i de l’altra, el Comitè Científic, format per equips especialitzats del Grup de Recerca i per persones externes, que treballaran els continguts acordats. Els temes seleccionats i desenvolupats pel Grup quedaran recollits en publicacions i seminaris o bé en exposicions a la Fundació Joan Miró.

L’altra activitat de la Càtedra és el curs de postgrau d’Estudis Mironians, nascut també de la col·laboració entre la Fundació Joan Miró i la UOC. El postgrau, que s’inicia el curs 2014-2015, compta amb professors experts en Joan Miró, que alhora són membres del Grup de Recerca, i s’estructura en sis assignatures de màxim nivell creades específicament per a aquests estudis.

La voluntat de donar difusió internacional a l’estudi de Joan Miró ha portat la Fundació i la UOC a plantejar aquests estudis en línia. La llengua vehicular del postgrau és l’anglès, tot i que l’alumnat també podrà presentar els seus treballs en castellà.

Per a més informació podeu consultar la pàgina web: www.uoc.edu/catedra-miro

Font: Càtedra Miró - Fundació Miró-UOC