Imatge Info Llengua
La UdL acull les XXVIII Jornades Internacionals per a Professors de Català
per Info Llengua - Friday, 18 July 2014, 13:43
 

La Universitat de Lleida acollirà del 21 al 24 de juliol les XXVIII Jornades internacionals per a Professors de Català que organitza anualment l’Institut Ramon Llull. Al llarg de 4 dies, els docents de la Xarxa Universitària d’estudis catalans a l’exterior que coordina l’IRL participaran a presentacions i tallers a l’entorn d’activitats d’innovació docent i estratègies d’aprenentatge de català com a llengua estrangera, a càrrec de professorat especialitzat, tant d’universitats catalanes (UdL, UB, UPF, UOC) com d’altres institucions com ara el TERMCAT i la Direcció General de Política Lingüística.

La inauguració, que tindrà lloc el proper dilluns 21 a les 16h, anirà a càrrec del director general d'Universitats de la Generalitat de Catalunya, Lluís Jofre. També hi intervindran el director de l’IRL, Àlex Susanna, i el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández. El catedràtic d’Història Moderna de la Universitat Pompeu Fabra Joaquim Albareda oferirà la conferència inaugural Les raons de la resistència de 1714 per explicar el perquè dels fets succeïts entre el juliol de 1713 i l’11 de setembre del 1714.

Els professors participants disposen d’un total de nou tallers diferents a escollir entre els dies 22 i 23, com el curs impartit per Judit Ibós, de la Universitat de Lleida, sobre els principis bàsics de la didàctica del català com a llengua estrangera o el taller sobre discurs, cultura i ideologia de la mà de la professora Encarna Atienza, de la Universitat Pompeu Fabra. Part d’aquesta formació anirà a càrrec del mateix professorat de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, com ara la xerrada sobre la inserció d’un curs de literatura i cinema al pla dels estudis catalans, de la mà de la professora de català a la Universitat de Colorado-Boulder Susanna P. Pàmies, o les relacions entre aprendre una llengua com el finès i ensenyar una llengua com el català a Finlàndia, a càrrec del professor de català Joan Mut, de la Universitat d’Hèlsinki.

En la sessió de cloenda del proper dijous 24, Miquel Pueyo, de la Universitat de Lleida, parlarà sobre l’espai català de comunicació i la presència de la nostra llengua a Internet. El punt i final de les Jornades el posaran les intervencions d’Andreu Bosch, director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL, i Joan Biscarri, vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària de la Universitat de Lleida.

Enguany, les Jornades s'adhereixen a les commemoracions del Tricentenari del 1714 i del centenari del naixement del poeta Joan Vinyoli. En aquest marc, es presentarà la Ruta 1714, una proposta d'itinerari turístic i cultural pels indrets, monuments, viles o espais més destacats de la guerra de Successió a Catalunya.

Més informació de les Jornades: http://www.llull.cat/monografics/jornades14

Font: Comunicació IRL