Imatge Òscar Bernaus
Excursió a la regió de vins Saale-Unstrut
per Òscar Bernaus - Thursday, 26 June 2014, 16:10
 

El passat dia 14 de juny el lectorat de català va organitzar una excursió a la regió de vins de Saale-Unstrut, que es troba a l'Estat Federal de Saxònia-Anhalt, que limita amb el nostre Estat de Saxònia. Es tracta d'una de les regions en què es produeixen alguns dels millors d'Alemanya (sobretot els vins blancs). La regió és d'una bellesa paisatgística extraordinària, fins al punt que molts escriptors alemanys l'han anomenada la "petita Toscana". L'excursió la vam començar a Naumburg i d'allà vam anar a peu per l'anomenada Weinstraße. Pel camí vam tenir ocasió de degustar diferents vins típics de la regió, en molts dels cellers que són a peu de camí. 

L'excursió la vam organitzar en el marc d'una assignatura de traducció en què ens ocupem de receptes de cuina alemanyes i vins alemanys. Les traduccions són publicades en el nostre bloc www.leipzigcuina.wordpress.com. Aviat hi publicarem un text extens dedicat als vins d'aquesta regió. 

Entre els vins que més ens van agradar i, sobretot, que vam poder descobrir, hi ha els de les varietats "Kerner" i "Silvaner", al costat de Rieslings, Weissburgunder (Pinot Blanc) i Portugieser, tots ells esplendorosos. 

 

 
Re: Excursió a la regió de vins Saale-Unstrut per Alfons Gregori i Gomis - Thursday, 26 June 2014, 17:54