Imatge Elisenda Marcer Cortés
Quart cicle de cinema català, basc i gallec a la ciutat de Birmingham
per Elisenda Marcer Cortés - Thursday, 19 June 2014, 14:01
 

 

Durant el proppassat mes de maig se celebrà amb èxit el “Quart cicle de cinema català, basc i gallec” organitzat per la Universitat de Birmingham a la New Library de la mateixa ciutat. Les tres sessions van comptar amb la presència del seu director o productor i el públic va tenir l’oportunitat de participar en un enriquidor debat després de cada projecció.

El cicle s’inicià amb “Urte Berri on, amona” (Feliç any nou, àvia!), dirigida per Telmo Esnal, una comèdia negra que aconseguí que el públic contingués la respiració durant diverses escenes d’alta tensió.

Fernando Cortizo i Isabel Rey, el director i la productora de la pel·lícula gallega “O Apóstolo” (L’Apòstol) van respondre en detall les preguntes relacionades amb les tècniques d’animació stop-motion i el paper del folklore gallec a la pel·l ícula.

El cinema català va ser representat per “La Plaga ”,dirigida per  Neus Ballús. El productor i guionista del film, Pau Subirós, va participar en un apassionat debat en el qual el públic el felicità per haver transmès una història tan emotiva.

Les tres pel.lícules es projectaren en versió original amb subtítols en anglès gràcies al suport de l’ Institut Ramon Llull, l’ Institut Basc Etxepare, la Xunta de Galicia i la Universitat de Birmingham.

Vegeu les fotografies a: 

https://www.flickr.com/photos/artsatbirmingham/sets/72157644824951927

 

 

Nota redactada per: Elisenda Marcer i Raquel Navas ( Universitat de Birmingham).