Avenida de Barcelona, Compostela
4 pel·lícules de denúncia social es projecten a Compostel·la
per Dolors Perarnau Vidal - Saturday, 10 May 2014, 21:05
 

imatge cartellCom cada any, l’Àrea de Català del departament de Filologia Gallega de la Universitat de Santiago de Compostel·la (USC) organitzà un cicle de cinema català amb l’objectiu de portar la llengua i la cultura catalanes més enllà de les aules.

Els dies 27 i 28 de març i 24 i 25 d’abril, 4 pel·lícules centrades en temes de protesta social es projectaren a Compostel·la: La Plaga de la directora Neus Ballús, sobre l’època de crisi actual, Catalunya Über Alles de Ramon Térmens, sobre la creixent intolerància a la immigració; Fènix 11*23 de Joel Joan i Sergi Lara, sobre els atacs a la llengua i a les persones que la defensen i, finalment, La lapidation de Saint Étienne de Pere Vilà i Barceló, sobre la marginació de la vellesa.

L’obertura del cicle anà a càrrec del crític de cinema Moncho Lemos, i el catedràtic d’història del Cinema de la USC, Ángel Luis Hueso, fou l’encarregat de tancar-lo. Entremig d’ells, dos estudiants de català introduïren i moderaren el col·loqui de la resta de les projeccions com a treball de classe de l’assignatura de cultura i literatura catalanes.

Aquesta sisena edició del cicle de cinema català ha comptat amb la col·laboració del Centro de Linguas Modernas (CLM) i el Centro de Estudios Fílmicos (Cefilmus) de la Universitat de Santiago, i amb el suport del Grup d’Innovació docent “Incipit” i l’Institut Ramon Llull.

Notícies a la premsa:

Xornal USC:

http://xornal.usc.es/xornal/acontece/2014_03/noticia_0139.html

Xornal Galicia:

http://www.xornalgalicia.com/index.php?name=News&file=article&sid=95067

 

        inauguració Moncho Lemos          clausura    fènix