Imatge Annabel  Gràcia i Damas
Culmina amb èxit la Setmana Cultural Catalana a la Universitat de Granada
per Annabel Gràcia i Damas - Thursday, 1 May 2014, 14:26
 

La Setmana Cultural Catalana a la Universitat de Granada ha culminat amb èxit i ha comptat amb la participació no només d'estudiants de català, sinó també de professors i de persones que han mostrat interès per qüestions de llengua, literatura i societat catalanes.

Vam inaugurar la Setmana el passat 22 d'abril amb l'exposició  "Català, llengua d'Europa", de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, a la Facultat de Filosofia i Lletres, que ha romàs muntada fins al 28 d'abril. Al vespre va tindre lloc la ponència "El procés d’aprenentatge del català a l’Estat espanyol. El cas dels estudiants de Granada”, a càrrec d'una servidora (foto 1).

L'endemà, per celebrar la Diada de Sant Jordi, cada un dels estudiants de Català 3 va realitzar una exposició oral per explicar les diverses temàtiques suggerides en els plafons de l'exposició per tal de donar a conèixer aquesta informació a la resta de companys. L'activitat, organitzada en forma d'excursió des de la Facultat de Traducció i Interpretació, va resultar molt productiva i interessant, segons van comentar els alumnes (foto 2). L'èxit de l'activitat es pot consultar també al gencat.cat.  Aquests mateixos estudiants van participar tot seguit en un taller de papiroflèxia per elaborar roses de paper. A la tarda, per cloure la Diada,es va projectar de la pel·lícula Els nens salvatges, premiada al 15è Festival de Cinema de Málaga el 2012 i guardonada als V Premis Gaudí el 2013.

El dijous 24 d'abril va tindre lloc la taula rodona “Lecturas andaluzas de poesía catalana”, amb José Carlos Rosales, Ángeles Mora, Álvaro Salvador, Juan Carlos Abril i Antonio J. Millán (foto 3).

El divendres 26 la professora Lourdes Sánchez va realitzar la conferència “Un recorregut per la poesia de Joan Vinyoli en el centenari del seu naixement (1914-2014).

El dilluns 28 d’abril es va celebrar la taula rodona “Catalunya y España: estado de la cuestión”, amb Carles Campuzano (CiU), Francesc Vallès (PSC) i Joan Tardà (ERC) amb  una notable participació d'assistents, que van tindre l'oportunitat de plantejar dubtes i reflexions als diputats (foto 4).

Finalment, la conferència “L’ensenyament del català: entre l’èxit i el fracàs” de la mà del professor de la Universitat de Lleida Ramon Sistac no només va servir per cloure tots els actes sinó també per fer reflexionar els assistents (foto 5).

 

Annabel Gràcia

Universitat de Granada