Imatge Núria Dordal Homs
Sant Jordi arriba a Hollywood amb una rosa i un llibre
per Núria Dordal Homs - Tuesday, 29 April 2014, 05:32
 

El Sant Jordi del 2014 a UCLA ha estat èpic, com dirien els meus alumnes. I és per això que he decidit compartir-lo amb vosaltres. És difícil resumir-ho en quatre línies i les imatges potser no reflecteixen amb prou cura tot el que va passar. 

Vaig decidir que era hora de convertir una festa que havia estat només del Departament d'Espanyol i Portuguès en una celebració de tota la universitat. Era tot un repte. El campus de UCLA té uns dos km2 i cada dia hi circulen més de 50.000 estudiants. És com una petita ciutat. 

El primer pas va ser buscar el lloc ideal on muntar la nostra paradeta, la cruïlla perfecta per on passessin com més estudiants millor. El vam trobar, i allà ens vam col·locar, amb més de cent roses i poemes per regalar i amb moltes ganes d'explicar a tothom què és la Diada de Sant Jordi i com se celebra a Catalunya.  
 
Els poemes que vam repartir els havíem traduït a classe, del català a l'anglès. Joan Salvat-Papasseit, Salvador Espriu, Joan Brossa, Miquel Martí i Pol, Maria-Mercè Marçal, Enric Casasses i Manuel Forcano van ser els nostres companys de Diada. 
 
Al final, en menys de dues hores, totes les roses se'ns en van anar de les mans, vam recitar poemes i vam explicar la llegenda de Sant Jordi a tots els curiosos que ens preguntaven. El més divertit de tot, però, van ser les fotos que molts estudiants de la universitat es van voler fer amb el sant Jordi de cartró a escala "real" que havíem fet entre tots a classe. Al cap i a la fi, els californians són californians i amb el que més van disfrutar va ser amb l'espectacle. Coses que passen a Hollywood. 
 
 
 
Re: Sant Jordi arriba a Hollywood amb una rosa i un llibre per Shaudin Melgar Foraster - Tuesday, 29 April 2014, 07:12