Avenida de Barcelona, Compostela
Tasta el St. Jordi!
per Dolors Perarnau Vidal - Monday, 28 April 2014, 10:46
 

El proppassat dimecres 23 d’abril, l’Àrea de Català de la Universitat de Santiago de Compostel·la, juntament amb la col·laboració dels seus alumnes, va organitzar una paradeta de roses, llibres i productes catalans al vestíbul de la facultat de Filologia. Tothom que hi passava, que no fou poca gent al llarg de la jornada, hi podia comprar una rosa, agafar o intercanviar un llibre i fer un tast d’algun producte o plat típic de la gastronomia catalana.

Xató, esqueixada, escalivada, favetes amb romesco, olives arbequines, pa amb tomàquet, formatge de maó, camot, botifarra i botifarró, llonganissa de Vic, carquinyolis, garlandes de pasqua, crespellets i pastissets... foren tan sols algunes de les menges que satisferen l’apetit dels passavolants i que eren resultat del treball realitzat a classe amb els alumnes.

La jornada fou molt productiva, perquè, gràcies a ella, molts dels estudiants i professors de la facultat, així com d’altres assistents de fora del món acadèmic, pogueren no només conèixer el significat d’una festa, sinó també tastar-la i viure-la en primera persona.

Des d’aquí volem agrair tothom la seva assistència i, en especial, la participació dels nostres alumnes, els quals foren, per un dia, autèntics ambaixadors d’una cultura que ja és, a hores d’ara, també la seva.

paradeta    productes    clm    cartell