Imatge Núria Massot Melet
La cultura catalana al Cork World Book Fest
per Núria Massot Melet - Monday, 28 April 2014, 01:12
 

Un any més la cultura catalana ha estat present al Cork World Book Fest per celebrar Sant Jordi. Aquest any, en què el festival complia deu anys, ha comptat amb la presència del cantautor Pau Alabajos i de l'escriptor Marc Pastor.

Divendres 25 d'abril, el cantautor valencià va oferir una xerrada-concert a la biblioteca municipal titulada L'herència de la Nova Cançó davant d'una vuitantena de persones. Durant l'acte, en què va interpretar algunes de les cançons més representatives de la Nova Cançó i del seu propi repertori, Pau Alabajos va compartir escenari amb representants de la cultura irlandesa, com el cantautor Cliff Wedgbury i diversos poetes de la ciutat. A més de les interpretacions, el cantant de Torrent va explicar el context polític i social en què va sorgir la Nova Cançó i el públic en va poder seguir el significat gràcies a la traducció de les lletres a l'anglès pels alumnes de català de la Universitat de Cambridge.

Dissabte, l'escriptor Marc Pastor va oferir una xerrada sobre la seva novel·la La mala dona, recentment traduïda a l'anglès com a Barcelona Shadows. A més d'atemorir i divertir el públic amb la història de l'Enriqueta Martí, la vampir de Barcelona, va explicar-ne el procés de recerca i les curiositats del cas. Per tal de complementar-ho, l'escriptor va llegir extractes de la novel·la en català i Helena Buffery, responsable dels estudis catalans a la Universitat de Cork, en va llegir la traducció a l'anglès.

L'acte va comptar amb el suport de l'Institut Ramon Llull, la Biblioteca de Cork i el Departament d'Estudis Hispànics de la Universitat de Cork.

Podeu veure alguns vídeos de l'acte a la pàgina de Catalan Studies in Cork.

Pau Alabajos

Marc Pastor