Imatge Guillem Molla
Catalan Week (activitats amb Judith Colell i la Diada de Sant Jordi) a la Universitat de Massachusetts
per Guillem Molla - Friday, 25 April 2014, 19:16
 

Aquesta setmana hem celebrat la Catalan Week a la Universitat de Massachusetts, Amherst. Enguany hem comptat amb la presència de la directora Judith Colell, que el dimarts 22 d’abril va tancar la sisena edició del Catalan Film Festival amb la presentació de la pel·lícula 53 dies d’hivern (2006), projectada a l’Amherst Cinema amb una sala ben plena. En acabat, els assistents van poder adreçar-li tota mena de preguntes referents al seu treball i el cinema català en general. Així mateix, Judith Colell va protagonitzar una masterclass, juntament amb la professora Barbara Zecchi, sobre adaptació cinematogràfica i, en concret, sobre el film Elisa K (2010).

Per la Diada de Sant Jordi, una de les nostres estudiants de català va presentar el treball “Sant Jordi: Legend, Culture and Influence”, fruit d’un Independent Study fet gràcies al programa d’estudis catalans de UMass. Tot seguit, vam donar a conèixer el veredicte del concurs de traducció del poema “D’una terra (II)”, de Joan Vinyoli, en ocasió del seu centenari. La guanyadora es va endur una targeta regal per comprar llibres. Professors, doctorands i alumnes de diversos departaments van col·laborar amb nosaltres amb una lectura de poemes catalans: de Vinyoli a Mireia Calafell, passant per Marçal, Salvat-Papasseit, Fuster, Andrés Estellés, March i Ferrater, incloent traduccions en anglès, italià i portuguès. La diada va acabar amb roses, dolços i la interpretació musical, per part de la mezzosoprano i alumna graduada Deliabridget Martínez, del poema d’Espriu “He mirat aquesta terra”, segons la versió de Raimon.

A més de les diverses entitats col·laboradores, volem agrair la implicació dels mitjans locals i sobretot del personal acadèmic i administratiu de UMass per poder portar a terme tots aquests actes i pel seu interès per la cultura catalana.