Imatge Info Llengua
Viktoria Alekseeva, estudiant de la Universitat Estatal de Sant Petersburg, guanya el concurs de microrelats IRLats
per Info Llengua - Friday, 25 April 2014, 13:30
 

"Pensàvem que si cercàvem els bassals hi trobaríem estrelles. I que l’endemà la pluja ens netejaria les mans”. Aquest relat, signat per Viktoria Alekseeva, @noi_iz_kolotza, ha estat el guanyador de la tercera edició del concurs de microrelats #IRLats organtizat per l’Institut Ramon Llull. El premi és una inscripció gratuïta al XIII Campus Universitari de la Llengua Catalana que se celebrarà el proper mes de juliol a Andorra i Girona. En segon lloc ha quedat el relat de l’estudiant de la Uniwersytet Jagiellonski de Cracòvia Maja Lukawska, @MajaCatalana: “Quan aprengui els pronoms febles, hauré entès la meva raó de ser. M’hi pronominalitzaré.” Com a finalista, serà obsequiada amb un lot de llibres.

Viktoria Alekseeva és professora de rus i de literatura russa i estudia català a la Universitat Estatal de Sant Petersburg. Es considera una enamorada de Catalunya, país que ha visitat tres vegades, i desitja poder conèixer més a fons la història, les tradicions, els costums i la llengua i literatura catalanes.

Des del passat 1 de febrer en què va començar el concurs, s’han rebut més d’un centenar de relats via Twitter. El concurs IRLats s’adreça als estudiants de català de fora el domini lingüístic, amb la intenció d’incentivar la creativitat en llengua catalana entre els estudiants estrangers que no tenen el català com a primera llengua. A més, amb aquest concurs, l’Institut Ramon Llull s’adhereix a la commem
oració del Tricentenari i del centenari del naixement del poeta Joan Vinyoli.

Cada setmana el jurat, format pel director de la Fundació Ramon Llull, Vicenç Villatoro, el director de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, el director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL, Andreu Bosch, i un membre tècnic de la mateixa àrea, ha seleccionat alguns finalistes que s’han sotmès a votació popular al Facebook. D’entre els 10 relats més votats a la xarxa social, se n’ha escollit el guanyador. Es valorava especialment, la creativitat, l’originalitat i els comentaris dels cibernautes.

Font: Comunicació IRL