Imatge Mar Rosàs
A la Universitat de Chicago, "l’amor és una malaltia de transmissió textual"
per Mar Rosàs - Friday, 25 April 2014, 01:22
 

El proppassat 23 d’abril, la Universitat de Chicago va acollir un esperat concert per celebrar la diada de Sant Jordi. El grup de música El pèsol feréstec amb l’heterònim Cor de carn va presentar el seu espectacle poètic L’amor és una malaltia de transmissió textual. Els músics van cantar poemes de Marià Villangómez, Maria Mercè Marçal, Carles Riba, Ausiàs March, Walt Whitman, Blai Bonet, Gabriel Ferrater, el Rector de Vallfogona, Comtessa de dia, Pepe Sales. Alumnes i professors van participar-hi de diverses maneres: alguns en van presentar els autors, d’altres en van llegir les traduccions a l’anglès i, àdhuc, els més atrevits van cantar i acompanyar els músics amb el seu instrument.

També es va lliurar als assistents un dossier de trenta pàgines amb els poemes en les dues llengües i una introducció històrica per a cadascun d’ells, material que també es treballa durant el curs de llengua d’aquest trimestre. L’assistència i atenció de l’acte van ser del tot satisfactòries.

L’acte va ser finançat pel Departament de Música, el College, el Departament de Literatura Comparada i el Programa de Català.

Mar Rosàs Tosas (University of Chicago)