Imatge Montserrat Ruiz
III Trobada internacional de professors i estudiants de català a l'exterior
per Montserrat Ruiz - Tuesday, 1 April 2014, 11:57
 

Del 20 al 23 de març va tenir lloc a Frankfurt am Main la III Trobada Internacional d’estudiants i professors de català a l’exterior, també coneguda com #TIPECE.

Enguany hi han participat estudiants i professors de deu diferents nacionalitats: Rússia, Alemanya, Ucraïna, Espanya, Catalunya, Finlàndia, França, Sèrbia, Hongria i Itàlia.

Han estat tres dies d'intens ritme, en què hem conegut Frankfurt des d'una perspectiva acadèmica, amb tallers i conferències; cultural, amb visites guiades pel campus, per la ciutat, al Goethe-Haus i al Museu Städel; i gastronòmica, amb el taller de cuina catalana d'en Jordi Gimeno i el sopar de comiat en un restaurant típic de l’estat federal de Hessen. També hem visitat la ciutat de Heidelberg i la seva universitat, on el Prof. emèrit Jens Lüdtke ens va donar la benvinguda i els alumnes de català ens van ensenyar la biblioteca universitària i els llocs més emblemàtics de la ciutat.

L'acte inaugural va comptar amb la participació del Sr. Andreu Bosch, director de l'Àrea de Llengua i Universitats de l'IRL, i la conferència del Prof. emèrit Til Stegmann, qui ens va presentar la Catalanística a Alemanya.

Un cop més, la Trobada ha estat una experiència fantàstica tant per a professors com per als alumnes, qui, entre altres declaracions al Manifest (arxiu adjunt), han expressat que: «No  tan  sols  hem  parlat  el  català, sinó  que  l’hem  cantat, ballat, menjat  i  respirat».

Amb aquest bon gust de boca, desitgem i esperem que el proper any, sigui on sigui, la IV Trobada esdevingui una altra retrobada.

Al Facebook en trobareu molt més: https://www.facebook.com/pages/3a-Trobada-Internacional-de-Professors-i-Estudiants-de-Catal%C3%A0-a-lExterior/594046754006095