Imatge Pau Bori Sanz
RAMON LLULL ARRIBA A LES LLIBRERIES DE SÈRBIA
per Pau Bori Sanz - Friday, 7 March 2014, 14:44
 

Una sala d’actes de l’Institut Cervantes de Belgrad plena de gom a gom va acollir la presentació de la traducció al serbi del Llibre de l’ordre de cavalleria de Ramon Llull, publicada per l’editorial Magelian Press de Belgrad.

El plat fort de l’acte va ser una conferència del traductor i medievalista serbi Siniša Zdravkovi?. A través d’un mapa de la Península Ibèrica, Zdravkovi? va explicar el context històric de la Catalunya medieval. Va començar pels comtats catalans fins arribar a la batalla de Muret de 1213 i a la conquesta de Mallorca de 1229, unes dècades abans del naixement de Ramon Llull. A continuació, el traductor va apropar al públic l’extraordinària figura de “Ramon lo Foll”, la seva obra ingent, i finalment l’univers cavalleresc present en la seva obra.

Entre el públic assistent, hi havia nombrosos estudiants de català de la universitat de Belgrad, que van poder saber molt més de la persona que dóna nom a una institució prou coneguda a la universitat pel seus programes de beques, els certificats i les activitats de difusió de la cultura i la llengua catalanes.

La traducció de Zdravkovi? és la segona obra lul·liana publicada al serbi, després que el 20003 sortís la versió sèrbia del Llibre de les bèsties. Zdravkovi? ha traduït també el Llibre d’amic e amat, el qual s’ha publicat parcialment en forma electrònica.

 

 
Re: RAMON LLULL ARRIBA A LES LLIBRERIES DE SÈRBIA per Lidia Carol Geronès - Monday, 10 March 2014, 14:54