Avenida de Barcelona, Compostela
Parellæs, música i paella
per Dolors Perarnau Vidal - Friday, 7 March 2014, 12:42
 

cartell parellaes

 

 

 

Fa un parell de setmanes que el Parellæs, l’intercanvi gallegocatalà que té lloc anualment a la universitat de Santiago amb estudiants de català gallecs i estudiants catalans de programes de mobilitat, ha celebrat una de les seves trobades en grup, aquest vegada gastronòmica i musical: una autèntica paella valenciana a l’Abrente, bar-restaurant regentat per una família de Castelló, i un concert de La Iaia a l’emblemàtic pub Casa das Crechas.

 

paella        Salva i familia        paella2        concert la iaia

 

A causa de la manca de beques Sèneca per al programa SICUE, aquest any hem hagut de reinventar-nos mitjançant l’atractiu món dels trios (2 participants gallecs + 1 de català), però això no ha obstat perquè la participació continués essent reeixida i, malgrat no poder cobrir tota la demanda gallega, aconseguíssim de formar un grup prou nombrós de 25 participants.

Durant tot el curs, tant l’Àrea de Català com els mateixos participants organitzen trobades i activitats que dinamitzen el grup de Parellæs i ajuden a compartir amb més alegria la llengua i la cultura catalanes i gallegues. Aquest mes ja tenim programada una cita amb Els Catarres, una Foliada de música tradicional gallega i, si el temps hi acompanya, ara que sembla que finalment ens dóna treva, una calçotada a la muntanya compostel·lana de O Pedroso. Tot sembla apuntar, doncs, que encara ens faltaran dies...