Imatge Info Llengua
Sol·licitud de comunicacions: congrés internacional "Funcions del passat en la cultura catalana contemporània"
per Info Llengua - Thursday, 13 February 2014, 11:28
 

S'ha obert el període de sol·licitud de comunicacions per al congrés internacional "Funcions del passat en la cultura catalana contemporània: institucionalització, representacions i identitat" que tindrà lloc a Barcelona, del 12 al 14 de novembre de 2014. Aquest congrés, organitzat pel grup de recerca IdentiCat de la UOC, és la culminació de la feina del projecte d'investigació homònim: www.funcionsdelpassat.cat.

El grup de recerca sobre Llengua, cultura i identitat IDENTICAT de la Universitat Oberta de Catalunya organitza el congrés “Funcions del passat en la cultura catalana contemporània: institucionalització, representacions i identitat” com a culminació del projecte de recerca homònim, finançat (FFI2011-24751). El congrés tindrà lloc a Barcelona, del 12 al 14 de novembre de 2014.

Convidem a presentar-hi propostes de comunicació d´una durada de 20 minuts sobre els usos del passat en els discursos i representacions dels dos paradigmes principals de la cultura catalana contemporània a la segona meitat del segle XX: el resistencialisme i la normalització, centrades de forma preferent però no exclusiva en la producció i en les activitats culturals de les dècades de 1960, 1970 i 1980.

Alguns temes o àrees poden ser:

- Discursos i representacions del resistencialisme i la normalització
- Discursos i representacions (literaris, audiovisuals) de la identitat catalana
- Representacions del passat en la literatura i la cultura visual
- Reescriptures, negacions i repressions del passat
- Usos del passat i construcció de la subjectivitat
- Institucionalització de la cultura catalana
- Ruptures, continuïtats i sutures en la cultura catalana
- Textos autobiogràfics i identitats culturals i polítiques
- Representacions del trauma cultural

Envieu la vostra proposta de títol i un abstract de 200 paraules (amb un CV de 50 paraules) a l’adreça funcionsdelpassat@uoc.edu abans del 31 de maig de 2014.

El Comitè científic responsable del programa del congrés el formen els professors i professores Luisa-Elena Delgado (University of Illinois at Urbana-Champaign), Josep-Anton Fernàndez (UOC), Joan Fuster Sobrepere (UOC), Víctor Martínez-Gil (UAB), Margalida Pons (UIB) i Jaume Subirana (UOC).

Font: Grup de recerca IDENTICAT-UOC