Imatge Info Llengua
Concurs "Regala el català en 6 segons" de la DGPL, fins al 24 de gener!
per Info Llengua - Tuesday, 7 January 2014, 10:52
 

6segonsLa Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura posa en funcionament del 16 de desembre de 2013 fins al 24 de gener de 2014 el concurs “Regala el català en 6 segons”, una nova iniciativa destinada especialment als joves per promoure l’ús del català a les xarxes socials, a la feina, en les relacions socials...

Les persones que hi vulguin participar han de ser majors de 16 anys i seguidores del perfil Twitter @llenguacatalana. Han d'enregistrar un microvídeo que duri entre 6 i 15 segons en què es mostri com algú o alguna cosa “regala” el català. Es pot gravar amb el telèfon mòbil, amb una tauleta digital, una càmera fotogràfica, etc.

El vídeo ha de tenir un component lingüístic correcte, tant és que sigui oral o escrit. A continuació, s'ha de publicar a Vine, Instagram, Youtube, Vimeo o qualsevol altra plataforma que permeti la publicació de vídeos de la durada estipulada. Finalment, per participar en el concurs cal enllaçar-lo a Twitter fent servir la crida @llenguacatalana i l’etiqueta #elcatalàen6segons.

Els microvídeos poden estar fets amb qualsevol tècnica i poden tenir quasevol format compatible amb les plataformes usades per publicar-lo. Totes les propostes han de ser originals i inèdites. El jurat del concurs valorarà l'originalitat, la creativitat, la qualitat lingüística i audiovisual i la capacitat de síntesi.

El tres millors vídeos tindran premi. El primer classificat rebrà una càmera GoPro; el segon, un lector de llibres digitals, i el tercer, una estada per a dues persones en un alberg de joventut de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT). A més, tots els premiats seran obsequiats amb un carnet TR3SC per a un any i entrades gratuïtes per a activitats i equipaments culturals.

La Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família col·labora en la iniciativa.

El català, llengua jove.

http://www.gencat.cat/llengua/concurs

http://bit.ly/1fgLyKt

Font: Direcció General de Política Lingüística