Imatge Òscar Bernaus
Primera Mock-Konferenz en català a Leipzig
per Òscar Bernaus - Thursday, 12 December 2013, 12:01
 

El passat dia 26 de novembre va tenir lloc un acte que podríem considerar històric a la Universitat de Leipzig. Es tracta del primer cop que se celebra una conferència en català en el marc de les Mock-Konferenzen, és a dir, en el marc de la formació dels nostres alumnes d’interpretació de conferències. Després de tres anys d'oferta lectiva de català a la nostra universitat, ens trobem ja en situació de poder oferir interpretació simultània del català a l'alemany. Les Mock-Konferenzen formen part integral dels estudis d'interpretació i són una ocasió ideal per a l'entrenament dels nostres alumnes, els quals, així, s'enfronten a les dificultats reals de la interpretació de conferències. 

La conferència va anar a càrrec de la professora Montserrat Camps i Gaset (Universitat de Barcelona) i duia per títol Els viatges d’Odisseu i la recerca de la identitat humana. Els alumnes que van fer-ne la interpretació a l’alemany van ser la Veronika Kraal i en Guillermo Calvo de Mora, tots dos alumnes del nostre màster d’interpretació de conferències. A partir de la seva interpretació a l’alemany, altres estudiants van fer interpretació a altres llengües (espanyol, francès i anglès).

La Dra. Montserrat Camps i Gaset és professora titular de filologia grega a la Universitat de Barcelona. A més de dedicar-se a la docència i a la investigació, la professora Camps és també traductora del grec antic i modern, de l'alemany, el francès i l'anglès al català i al castellà. Gràcies al programa de mobilitat de professorat Erasmus, la Dra. Camps i Gaset ha estat realitzant una estada de docència al nostre departament que tot just va acabar la setmana passada. Així, ha pogut impartir docència en les nostres classes de traducció (sobre la traducció de la literatura infantil i juvenil de l’alemany al català) i també a les classes de cultura. La professora Camps i Gaset ha estat recentment guardonada amb el premi de traducció Vidal Alcover de la Ciutat de Tarragona.