Imatge Pau Bori Sanz
JOAN BROSSA, A LA UNIVERSITAT DE BELGRAD
per Pau Bori Sanz - Monday, 9 December 2013, 12:13
 

La professora de la universitat de Barcelona, Glòria Bordons, ha presentat aquests dies la figura i l’obra de Joan Brossa a la universitat de Belgrad en un seminari adreçat a l’alumnat d’estudis catalans de Sèrbia.

“Si no podia escriure, als moments d’eufòria seria guerriller, als de passivitat prestidigitador. Ésser poeta inclou totes dues coses”. Amb aquesta declaració de principis de Brossa, la professora Bordons va obrir el seu seminari que va comptar amb un total de 6 sessions. En les dues primeres sessions es va centrar en la poesia a través de la paraula. L’eix de les dues següents sessions va ser la visualitat l’obra de Brossa. Finalment, les dues darreres sessions es van centrar en la seva teatralitat.

El seminari, que es va desenvolupar d’una forma molt dinàmica i interactiva, va requerir la participació constant dels estudiants serbis que, per exemple, van fer poemes visuals o creacions a partir de retalls de diari, a l’estil de Joan Brossa. Després de la seva participació en aquest seminari, l’alumnat serbi d’estudis catalans haurà de fer ara un treball de recerca sobre la manera de ser i de fer de Brossa, així com presentar les seves impressions personals de l’obra de Brossa.

La professora Glòria Bordons va fer donació d’una desena llarga d’obres de Joan Brossa a la biblioteca de la Facultat de Filologia de Belgrad que de ben segur serviran a l’alumnat per preparar els seus treballs de recerca.

El seminari ha estat possible gràcies a un ajut de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL.