Imatge Natasha Leal Rivas
Com difondre XarxaMOOC a la teua universitat. Alguns videos de mostra del primer Mooc en català.
per Natasha Leal Rivas - Friday, 22 November 2013, 15:06
 

Benvolguts / Benvolgudes,

Ens plau comunicar-vos que el curs XarxaMOOC serà presentat en roda de premsa per Manuel Palomar, president de Xarxa Vives d'Universitats, el dimecres 27 de novembre a les 10.30 h a la Universitat d’Alacant, i que es podrà seguir per videostreaming consultant el blog

XarxaMOOC. Introducció al llenguatge d’especialitat en les universitats de llengua catalana. Eines digitals per als futurs estudiants de la Xarxa Vives d’Universitats, és un curs obert i gratuït, que organitza la Xarxa Vives d’Universitats sota la coordinació de la Universitat d’Alacant i amb la participació d’importants entitats col·laboradores, i té com a objectiu que els inscrits (no cal cap nivell de català per seguir-lo) tinguen un primer contacte amb el llenguatge d’especialitat i la terminologia en català dels estudis o investigacions que seguiran (o segueixen). A més, podràn obtenir una visió general dels elements culturals més representatius del territori que comprenen les universitats de la Xarxa Vives (per exemple, el sistema educatiu, geografia i turisme, llengua, mitjans de comunicació, etc.)

El curs està elaborat amb la tecnologia de Google Course Builder. Conté vídeos sobre terminologia, minientrevistes a especialistes, recomanacions de recursos i blogs, activitats autocorrectives, etc. Les activitats connectives es vehiculen mitjançant el Google Group del curs i Twitter (enllaç al curs). Ací podeu veure un exemple dels vídeos que s'hi poden trobar:

 - Vídeo exposició docent. Joan Borja explica els sistemes educatius dels territoris de la Xarxa Vives d'Universitats:

 - Minientrevista a Daniel Cassany, especialista en didàctica de llengües:

 Des del moment en què es presente el curs el dia 27 de novembre, serà accessible la unitat 1 (Introducció) i seguirà el calendari següent:

 Unitat 1 (introducció): 27 de novembre

Unitat 2. Educació: dilluns 2 de desembre

Unitat 3. Llengua: dilluns 9 de desembre

Unitat 4. Mitjans de comunicació: dilluns 16 de desembre

Unitat 5. Informàtica: dilluns 13 de gener

Unitat 6-12: entre dilluns 20 i dilluns 27 de gener

Voldríem poder comptar amb la vostra col.laboració per la difusió de XarxaMOOC, que podeu fer de la manera que estimeu adient:

Us agraïm per endavant la vostra col.laboració i us saludem cordialment.